Saturday

Flip flop




Mereka mengayuh langkah laju sementara yang lain berlari-lari untuk di depan. Ada yang seiring sejalan bersama berlari anak untuk berada di barisan sama. Ada pula yang berdiri mencekak pinggang melihat marathon percuma  tanpa niat mahu bersama. Ada lagi yang kuasanya tinggi  tidak perlu turut serta, tapi hanya mencatat kepantasan peserta.

Mungkin ada yang berkaki ayam , berkasut high heels setinggi 5 inci, atau ada yang profesional dengan kasut sukan. 

Yang kaki ayam punya alasan.
Gua merempat di tepi jalan, seringgit dua nak belanja gua amik kira. Berkaki ayam mampu tanggung gua beli rokok surya sekali sekala sebelum mencalas yang kawan. Kaki ayam pun senang sikit gua jalan laju

Yang high heels 5 inci dan wedges
I punya kasut semua brand-brand tau u ols. Vincci, Nose, Hush Puppies, Charles & Keith, Primavera dan so many lagi lah. Sebab tuh I tak boleh nak lari laju-laju. Jaga kualiti.

Yang dengan kasut sukan
Saya yakin boleh menang. Kasut Adidas ori ni sponsor bagi. Lagi pun, latihan dah banyak saya dapat dari coach Watson Nyambek. Yakin menang.Sebab itu saya mampu di hadapan ,tinggal yang belakang.

Dan aku, hanya memakai flip flop dan berbogel bulat. Berpaut pada ribuan belon dan terbang meredah angin. Gaya secerdik mungkin untuk bergerak pantas di laluan asing supaya bisa mati dari kehidupan pelari - pelari lain.


15 comments:

h.a.z.a.i.k.a said...

ako cuba paham..wa salute entry lu

penjajah minda said...

kasut aku made in china

penjajah minda said...

kasut aku made in china

dochi said...

cengelat tak lari punggg .

Zulfikar Hazri said...

aku pakai crocs, tapi duduk dalam human canon...

sekali nyala.. dushhhhh melayang.. memotong yg bogel berflip flop diatas awan. :)

Kepala Manchiss said...

kaki mabuk mana?

CassiaSiamea said...

aku pakai kaki ayam je...

PK said...

hidup ni kita kena pandai..tak baik malu-malu dan merendah diri sgt..masing-masing punya kelebihan..

Dark Half said...

hidup mcm perlumbaan
lain org lain cara dan sikap

berpaut pada ribuan belon dgn hanya 'berflip flop dan berbogel bulat'..hehe..itu sgt genius utk sampai di destinasi

Alin Hassan said...

gua masih lagi berusaha untuk memahami entri lu. Ok gua suka metafora lu. thumbs up! :D

Lock Nain said...

fipper saja kaki itu.

Nurarnida Sabrina said...

hazaika - tk nk phm pun tk apa

penjajah - made in Thailand pun tak apa. HAHA

dochi - aku tak mampu lari bersama yg lain.

zulfikar - potong lah. aku tak hairan.HAHA

kepala manchiss - kaki mabuk dalam dunia dia sendiri.

cassia - jika itu lebih selesa.apa ada hal kan

pk - utk brlgak pndai, mudah. Benar-benar pandai, getar jiwa.

dark half - tapi kalau belon itu sudah di tahap tidak bisa meneruskan perjalan, jatuh.

alin - trimas

lock nain - fipper di kaki aku selalu.

Koyak Kertas said...

kasut terompah sudah

dill said...

peduli orang. janji kita adalah kita.

tak guna hipokrit :)

dill.

Nurarnida Sabrina said...

koyak kertas - terompah pun boleh kakak.pilihan di tgn anda.HAHA

dill - tapi ada ketika hipokrit itu dibutuhkan