Thursday

Condom

30 Februari tiba. Hari yang mana Deljom ingin ubah angin dengan menetap di Bandar Loopos bersama ayahnya walaupun ibu Deljom kelihatan tidak senang hati dengan keputusan Deljom. Deljom tersepit di tengah dataran Meldas yang  sesak dengan rakyat jelata yang menyambut "A Day without Condom". Sambutan yang agak pelik bagi Deljom kerana itu pertama kalinya dia jejakkan kaki di kediaman baru ayahnya. Sepanjang berada di dalam kesesakan dataran itu, keadaan di dalam kereta antik Hudson Hornet milik datuk Deljom  masih sunyi sepi tanpa sebarang butir percakapan antara si anak dan ayah.

2 jam terperangkap di dalam kesesakan di Dataran Meldas dan ayah Deljom mula bersuara.


Kau pernah lihat perayaan ini di mana-mana?

Tidak pernah. Unik bukan? Ayah pun meraikannya?

Bodoh siapa yang menyambutnya. Mereka semua sangat bodoh.

Kenapa ayah cakap mereka bodoh?

Sebab aku pun pernah menjadi lelaki  bodoh yang menjadikan hari aku "A day without condom".  Dan oh ya, Atok kau pun mengaku bodoh jugak. Aku harap kau paling pandai dalam juraian kita.

Deljom sekarang masih bujang, bermain depan belakang, mabuk di tengah malam dengan perempuan kelab malam dan masih dengan prinsip Condom is  a life saver.

15 comments:

Cangkul Emas said...

condom is the saviour?


oh god..lepas bace entri kau ni mesti 7eleven penuh.

CassiaSiamea said...

Condom is a life saver

tu utk bukan muslim...

Johan 'Champ' Radzi said...

pakai condom safer dan yeah takde la dapat anak mcm si err Deljom tu.

penjajah minda said...

atoknya bodoh sebab tue bapaknya lahir.dan bapaknya pun bodoh sebab tue deljom lahir.

kondom? oh~

dochi said...

ada kondom rasa durian tak ?
skang kan musim .

Dark Half said...

funny coincidence...tentu saja Deljom mahu raikan perayaan tu..heh

alexa yussida said...

peh tak menahan..

Waqheh said...

keh keh keh...steady blog ni. gua suka...

Pena Marhaen said...

pasti meriah perayaan itu..hehe.

Mehmed - said...

zaman pemakai kondom? Ahaks! lahir juga.

ghost writer said...

orang kata guna kondom tak enak...

gua belum cuba lagi.nanti lah.

Kepala Manchiss said...

nikah dikira kondom bijak. gua rasa la.

Inspirationalefeks said...

Condom is mask of death. Suck and see it.

Faraa Eiman's said...

gila ke apa =='

Nurarnida Sabrina said...

cangkul emas - mereka yg pergi 7e tak btol2 phm lah kalau gitu

cassia - sememangnya haram pnytaan itu utk muslim. Tapi masih ada yg sbgitu

johan - sebenrnya bukan hny condom

penjajah - ikut juraian

dochi - durian? ada kot. haha

dark - coincidence yang Tuhan mahu tunjuk

alexa - tahan

waqheh - trimas

marhaen - perayaan.mesti meriah la kan

mehmed - lahir.siapa boleh lawan dak?

ghost - perlu ke try. haha

kepala manchiss - bijak bodoh

inspirationalefeks - Suck and see it. and d dick gonna b fully alive.

faraa - tak gila