Thursday

Seksi

Tahu tak menjadi waras itu gila?     
                          
Tahu tak apa itu mati? Yang berpura-pura hidup itu mati.


Tahu tak maksud marah? Yang diam sepi itu marah. Yang menjerit terpekik-terpekik itu maksudnya tengah cool


Tahu tak apa itu kenyataan? Kenyataan tuh yang macam mimpi.


Tahu tak apa tuh ketinggalan? Yang ketinggalan itu yang di depan! Yang paling maju dan advanced adalah yang berjalan membelakangkan yang depan.


Dan kau tahu tak sampai satu tahap stress di luar kawalan, kau lah yang paling superb. Aku tengah menjadi superb.



" Malam ini seperti tiada apa yang buat jiwa aku menari lincah . Tapi aku punya rasa senyum yang ringan malam ini. Pelik."  - 1.56 a.m 

18 comments:

PK said...

tahu,,,tahu,,,tahu,,

yah, blog kamu ni adalah superb bagi aku.

penjajah minda said...

tahu tak menjadi gila itu hebat?

tahu tak yang pura-pura hidup itu keparat

tahu tak sepi tue bukan cerita sepi

tahu tak mimpi tue main-an

ah lantak la.aku dah pening.

Cangkul Emas said...

bahasa kamu superb sampai telah terjajah minda aku.

monologtinism said...

perasaan yang kosong tapi tenang barangkali.

Waqheh said...

cara bahasa mu yg superb buat gua ternanti next entri..senyum jgn kelat ok

Melissa Ray said...

well said !

kau tengah emosi? menulis itu terapi pada aku.

CassiaSiamea said...

yg waras mmg gila
hidup tanpa tujuan itu mati
yg pendiam pendam marah
hidup lebih indah dlm kayalan
berfikiran terbalik lebih hebat dari ikut arus perubahan

ah!!
manusia..
pemikiran berbeza..

*ramai org kata gila dgn apa yg aku lakukan

ghost writer said...

tau tak apa itu stress?

stress bukan tekanan dalam bahasa melayu.stress ialah istilah tak cukup hormon.

s.u.h.a said...

bila aku menjadi superb, aku pura pura aku tak superb. jum berpura pura?

fz said...

nak try jadi loser?

intan.maisarah said...

*senyum separuh*


tahu


menangis itu cool bagi aku

Nurarnida Sabrina said...

pk - kau tahu tak aku merepek tuh? HAHAHAHAHA

penjajah - main-an? HAHAHA

cangkul - kau boleh pergi ke blog penjajah minda. :p

monologtism - kau paham. :)

waqheh - senyum kalau dibuat-dibuat oleh aku mmg kelat sgt. hihi

melissa - emosi terlampau.

cassia - peduli apa org kata. kalau bg kau normal, mereka itu yg gila

ghost - aku nak percaya ke tak ni

suha - aku dh terlalu berpura2

fz - aku tk perlu try.im already a loser.

intan - senyum separuh mcm mn ek. hihi

Kepala Manchiss said...

rokok sebat.

fz said...

aku loser kuasa dua



tapi,kalau dlm movie,loser ni hebat2 jugak..haha

Dark Half said...

menterbalikkan minda itu superb!

Nurarnida Sabrina said...

kepala mancis - Zzzz

fz - dalam movie arh. Dalam movie semua keparat pun boleh jadi hebat. HAHA

Dark half - superb yg terlebih binasakan kita nnti.hihihi

lavender harum wangi said...

datang teran taik. okbai.

hakeem kira said...

fuhh . baca dua entri je dah buat aku suka ayat2 ko . walaupon kadang2 buat2 paham tapi aku suka . superb~!