Sunday

Terbang tinggi tinggi



"Kalau aku rebah waktu hujan, duduk di sebelah aku dan basah sekali dengan aku. Dan bila hujan reda, pulanglah. Keringkan badan kau."

Seakan angin sepoi-sepoi,  dan kemudian makin dingin. Kedingin itu mula menyelit di zon zon kosong yang ketat. Aku benci kosong, dan aku benci rasa ketat. Tapi aku suka rasa kedinginan yang menyapa lembut tapi bisu bicara matanya. Datang dan pergilah. Rela untuk aku, rela untuk kita, rela untuk semua. Dan kepuasan maksima dari kau, dan kepuasan minima dari aku. 



p/s : Kawan kawan, aku dah macam sibuk dengan dunia realiti. Buku buku undang undang tebal yang terpaksa aku jamah dan hadam setiap akta dan faktanya, test test yang buat aku tak tidur malam, presentation yang buat aku kalut siang dan petang,assignment yang mula mengganaz meliar dan aktviti club yang menjengah sampai ke malam. Semua ini buat aku macam abaikan blog sedikit. Aku kan manusia. Bukan robot. Paham kan.


19 comments:

Waqheh said...

Alhamdulillah lu hidup semula keh3..lu rebus buku2 tu minum air dia..rasa lebih enak dari ketum gua agak2. sebab gua pun tak tau rasa air ketum cmna...

dayya said...

faham sangat. pernah melalui tempoh itu juga. all da best sayang! :)

perempuan said...

ya, aku faham. peluk cium buat pelega ketegangan. heheh.

Kepal Man said...

dum dumtak tak dum. tak paham. sebenarnya dalam diri kita hanya ada sikit manusia dan lain lain digaul dengan malaikat jin syaitan dan hewan dan robot. mana yang lebih dia raja.

Kepal Man said...

komen aku hilang woih. kau tengokkan kalau kalau termasuk ke spam.

Johan 'Champ' Radzi said...

warghh busynya hidup law students =.=

ini yg buat aku gundah gelana nih.

ghost writer said...

kata Lintang ;

'kalau mau berjaya dalam hidup,berusahalah!'

penjajah minda said...

aku tak paham dan taknak paham.hehe

Gen2Merah said...

tiada manusia yang sempurna kan... soal masa yang terhad menyebabkan kita memlih utk jalan yang terbaik buat diri sendiri...

betul kan.. ehee

dochi said...

baca sepintas lalu je hahaaa. tp seriously suka ayat kuning.

Dale said...

sikit sajaaaa

lelaki serabai bernama SYF. said...

aku bukan robot :)

pembaris said...

oh.saya tak akan lepaskan rama2 saya.bukan sekarang.

Lucifer said...

ye, aku faham.

delarocha said...

back to realiti

mohammad said...

salam ziarah

Cangkul Emas said...

kembali kepada realiti yang secara terang lebih menyakitkan daripada mimpi itu lebih baik.
chantekkk!

Nurarnida Sabrina said...

waqheh - try la minum.eyh, mngjar lak gua.hahah

dayya - gracias

perempuan - menikmati. hehe

kepal man - setan mcm lebih je.sbb aku pemalas sgt nih.hehehehe

johan - kalau rajin tk busy.sbb aku pemalas dan penangguh kerja.bz lah.haha

ghost - usaha la ni

penjajah minda - mengada.

gen2 - ya ya ya

dochi - itu ayat dlm lecture hall. lect mngjajr, aku main2.haha

dale - banyak lahhh

syf - aku pun

pmbaris - itu kau.

luc - :(

delarocha - yeahhh. :(

mohd - salam ziarah juga

cangkul emas - ala, aku nak mimpi indah2 . xnak bgun dr realiti. hahahaha.

fz said...

update..update...update..hehe